Ένωση Γονέων Σπάτων - Αρτέμιδας

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Ειρήνη» – Διαγωνισμός Ζωγραφικής

ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, τιμώντας την επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καλεί τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Ειρήνη».

Φέτος, στις 9 Μάη,  συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη λήξη στην Ευρώπη του πιο αιματηρού και αποτρόπαιου πολέμου που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, του Β Παγκόσμιου πολέμου. Όταν η μνήμη των ανθρώπων κονταίνει, τότε η ιστορία σταματάει να διδάσκει και η ανθρωπότητα καταδικάζεται να ξαναζήσει εφιαλτικές στιγμές.

 

 

 

 

 

24ωρη πανελλαδική απεργία

στα καταστήματα την Κυριακή

 
Η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ: 
 
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με απόφαση της Διοίκησής της, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, ενάντια στην προγραμματιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 3 Μάη 2015, στο πλαίσιο της συνέχισης της εφαρμογής του μνημονιακού – αντεργατικού νόμου (Ν.4177/13) των Σαμαρά-Βενιζέλου-Χατζηδάκη, στην κατάργηση του οποίου ακόμη να προχωρήσει η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας. 

 

 

 

 

"Αρτέμιδος Ανάβασις"  την Πέμπτη 7 Μαΐου

 στο Εαρινό Φεστιβάλ

 

 

 

 

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

 

ΟΙ Σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας για τα αδέσποτα ζώα όπως και σε ολόκληρη την χώρα επιβάλει να δημιουργηθεί με την συμβολή αλλά και υποχρέωση που εχει ο δήμος μας ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ μέσα από το ΕΣΠΑ και το ελάχιστο συμβολικό αντίτιμο από τους λογαριασμούς του νερού . ενα οργανωμένο  καταφυγιο στελεχωμένο απο κτηνιατρους και ανθρώπους που θα περιθάλπτουν και θα φροντίζουν ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

Πρωτοβουλία για το θέμα πήραν φιλόζωοι δημότες της περιοχής και ζητούν την ενεργό στήριξη όλων των ευαίσθητων πολιτών. Πατήστε εδώ

Το θέμα συζητήθηκε, παρεμπιπτόντως, στο Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση όταν ήρθε η σύμβαση του Δήμου με κτηνίατρο  για τον εμβολιασμό των αδέσποτων της περιοχής. Η δημιουργία οργανωμένου καταφύγιου για τα αδέσποτα κατατέθηκε από το δημοτικό σύμβουλο Π. Μπάτρη και υποστηρίχθηκε και από άλλους. Απορρίφθηκε όμως μετά πολλών επαίνων από το δήμαρχο ως μη ρεαλιστική.  

 

στηρίξτε την προσπάθεια...

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 4 Μαΐου

 

Με πρόσκληση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων - Αρτέμιδας, συνεδριάζει στις 4 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. το δημοτικό όργανο με 15 θέματα δημοτικών υποθέσεων στην ημερήσια διάταξη.

 

περισσότερα...

 

 

 

Και τώρα, 29 Μαΐου, τι γίνεται με τη μετακίνηση των δημοτών ;

«Σύνδεση Αρτέμιδος και Σπάτων

με τον σταθμό προαστιακού/μετρό Παλλήνης»…

 

Με τον τίτλο «Σύνδεση Αρτέμιδος και Σπάτων με τον σταθμό προαστιακού/μετρό Παλλήνης», ο δήμαρχος Δ. Μάρκου ανακοίνωνε από το blog της παράταξης του και το facebook, στις 20 Μαρτίου, ότι «κατόπιν ενεργειών του» αναμένεται διασύνδεση της περιοχής μας με το σταθμό της Παλλήνης σε 15 μέρες !

Όσοι μετακινούνται συχνά με το λεωφορείο της γραμμής 305, το οποίο λεωφορείο περνά ανά μισάωρο και χρόνια τώρα κάνει στάση στο σταθμό της Παλλήνης, απόρησαν:

Τί στην ευχή ανήγγειλε ο δήμαρχος; 

Κάποιοι άλλοι, οι οποίοι, προφανώς,  δεν έχουν χρησιμοποιήσει λεωφορείο τα τελευταία χρόνια, συνεχάρησαν το Δ. Μάρκου για τις παρεμβάσεις του και τις επιτυχίες του, 154 έκαναν like στην ανάρτηση και άλλοι 14 την αναπαρήγαγαν…

Οι μετακινούμενοι με τις δημόσιες συγκοινωνίες, όμως, παρ’ όλα αυτά, περίμεναν ότι δεν μπορεί, κάτι θα αλλάξει… Ίσως μετά τις 5 Απριλίου (οι 15 μέρες μετά τις 20 Μαρτίου που λέγαμε), να πύκνωναν τα δρομολόγια… Ίσως να ξεκίναγε πάλι η γραμμή 321 ή να αναδιατάσσονταν τα δρομολόγια 304, 305 και τα εσωτερικά 323 & 322 τα οποία με τον τρόπο που λειτουργούν εξυπηρετούν ελάχιστους δημότες και τις περισσότερες φορές είναι άδεια.

Εν κατακλείδι, θα λέγαμε πως η μετακίνηση των πολιτών της περιοχής μας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, με την οποία κανείς δεν μπορεί να παίζει ή να κάνει μικροπολιτική και να εκτίθεται.

Αν η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται πραγματικά, ας προκαλέσει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, το αρμόδιο υπουργείο και τον ΟΑΣΑ, γνωρίζοντας όμως τα δεδομένα και τις ανάγκες των δημοτών.

Χωρίς να παραγνωρίζουμε την ανάγκη μιας συγκοινωνιακής μελέτης για τις ανάγκες της περιοχής, θα προτείναμε την άμεση τροποποίηση της ανά μισάωρο γραμμής Αγιος Νικόλαος - Νομισματοκοπείο 305, η οποία χωρίς κόστος, θα μπορούσε να γίνει: Αγιος Νικόλαος - σταθμός Παλλήνης ανά 15 λεπτά. Οι γραμμές κορμού στη συνέχεια: Α5 και μετρό, θα κάλυπταν άνετα το υπόλοιπο τη διαδρομής έως το Νομισματοκοπείο.

 

 

Δεντροφύτευση από μαθητές

του 1ου Δημοτικού των Σπάτων

 

Τα παιδιά της 6ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στο σχολείο τους, την Τρίτη 28 Απριλίου, με πρωτοβουλία της κα Λύτρα Αθηνάς, εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για την Υπηρεσία Πρασίνου η οποία και πρόσφερε τα δένδρα και τα φυτά.  Ήταν μια δραστηριότητα που ενθουσίασε τους μαθητές.

 

 

 

11ο Εαρινό

Φεστιβάλ Θεάτρου 

 

Ανοίγει το Σάββατο 2 Μαΐου την αυλαία του Εαρινού Φεστιβάλ Θεάτρου.
Αφιερωμένο φέτος στον τραγικό ποιητή Θέσπη, με βασικό σκοπό να
προσφέρει μια όαση πολιτισμού και διασκέδασης, πολύτιμη για την
τοπική κοινωνία.
 Το Εαρινό Φεστιβάλ Θεάτρου διοργανώνεται από τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος "ΞΕΝΟΦΩΝ" του δήμου Σπάτων Αρτέμιδας  και σύμφωνα με τους διοργανωτές, "έχει καταστεί σχεδόν θεσμός για την Ανατολική Αττική και είναι μια ευκαιρία για ένα πολιτιστικό αντάμωμα των όμορων Δήμων
μέσα από μια διαδικασία ανταλλαγής τέχνης".

 

 

«ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»

Σάββατο 2 Μαΐου

 

Ο δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος ενημερώνει για τη διάθεση αγροτικών προϊόντων από παραγωγούς, κάθε πρώτο Σάββατο εκάστου μηνός, ξεκινώντας από το Σάββατο 2 Μαΐου 2015, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Αρτέμιδος επί της Λεωφόρου Καραμανλή.

 

 

 

Γ. Πάντζας : «Πρέπει να δοθεί τέλος στην ανομία και στη βία των γηπέδων»

 

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με θέμα το νομοσχέδιο για τη βία στον αθλητισμό, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Αττικής και συντονιστής σε θέματα αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας.

Πόσοι από εμάς -ανέφερε ο Γ. Πάντζας- δεν έχουμε τύχει θεατές σε σκηνές άγριου ξυλοδαρμού σε γήπεδο, έστω και από την τηλεόραση; Ποιος από εσάς εδώ σε αυτή την αίθουσα, θα έπαιρνε τον μικρό του γιο, το εγγόνι του ή και όλη του την οικογένεια και θα πήγαινε στο γήπεδο να παρακολουθήσει έναν αγώνα; Ένα ντέρμπι; Έστω και τοπικό; Κανένας σας. Και ο λόγος είναι ότι, τα γήπεδα και τα στάδια που συγκεντρώνουν μεγάλες λαϊκές μάζες, έχουν μετατραπεί σε αρένες. Αρένες που μέσα και έξω από αυτές ζει και βασιλεύει ένα παράπλευρο και παρασιτικό σύστημα ανομίας. Αρένες, με οργανωμένους στρατούς μέσα και έξω από αυτές.

Το γήπεδο ήταν και είναι ο κυματοθραύστης των πραγματικών κοινωνικών συγκρούσεων και το πεδίο εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Ήταν και είναι το πεδίο που συνυπάρχει η βία των φτωχών με την βία των εύπορων, των οργανωμένων και των δικτυωμένων. Ένα πεδίο ακίνδυνο για το κράτος, το οποίο καλλιεργεί και διαχέει, το κλίμα της όξυνσης. Κλίμα που ανατροφοδοτείται από τις αθλητικές εφημερίδες, τους αθλητικούς ραδιοσταθμούς αλλά και τις διοικήσεις, οι οποίες έχουν κάθε συμφέρον να διατηρούν μάχιμους στρατούς οργανωμένων οπαδών.

Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο βουλευτής Αττικής εκτίμησε ότι καταδικάζει την βία και όλα τα στοιχεία που την δημιούργησαν. Βάζει τέλος στην ανομία, την αυτονομία και ασυδοσία του αυτοδιοίκητου, που υπήρξε θύλακας εγκληματικών οργανώσεων που δηλητηρίασαν την κοινωνία. Βάζει τέλος στην συλλογική και αόριστη ευθύνη, που λειτούργησε ως εργαλείο συγκάλυψης αξιόποινων πράξεων.

Να οργανώσουμε, κατέληξε, και να εφοδιάσουμε με μέτρα πρόληψης την κοινωνία, η οποία θα είναι και αυτή που θα ξαναφέρει την οικογένεια στο γήπεδο.

 

 

 ΑΡΤΕΜΙΣ-ΑΤΛΑΝΤΙΣ 0-1

 
Η Ατλαντίς συνέχισε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα τις εκπληκτικές εμφανίσεις και νίκες! Επεβλήθη της (γενικά) καλύτερής της Αρτέμιδος με 1-0, κόντρα στην ροή του παιχνιδιού αλλά εκμεταλλευόμενη την ποιότητα των παικτών της και την ξεχωριστή ικανότητα του Λάσα Γκατεντασβίλι, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης με εκπληκτική ατομική ενέργεια και σουτ!
Η Άρτεμις περιλαμβάνεται πλέον στις 5 τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, κι αυτό το γεγονός έχει δημιουργήσει αντιπαράθεση μεταξύ των φίλων της! Πάντως, οι ελλείψεις της ομάδας είναι σημαντικές και η επιθετική της δυστοκία ανυπέρβλητη… (από τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ)
 

 

 

"CATASTROIKA" το Σάββατο 2 Μαΐου

στο Στέκι της Αλληλεγγύης

 

Το Σάββατο 2/5/2015 και ώρα 8 το βράδυ, θα προβληθεί η ταινία –ντοκιμαντέρ του 2012 CATASTROIKA των  Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη, στο στέκι της αλληλεγγύης στην οδό Υπαπαντής 117- Αρτέμιδα.

Οι δημιουργοί αναλύουν  τη μετατόπιση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε χέρια ιδιωτών. Συλλέγουν στοιχεία και περιγράφουν  άγνωστες πτυχές των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανάλυση της ταινίας από τον Παύλο Κλαυδιανό, οικονομολόγο- δημοσιογράφο.

 

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

 

Την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 9.30 π.μ. (μπροστά από το 1ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο) το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και σχολεία της Αρτέμιδας, δίνουν ραντεβού και ξεκινούν την εκστρατεία "ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015".

Θα γίνει καθαρισμός μέρους της κεντρικής παραλίας με εξοπλισμό που αναμένεται να διαθέσει ο Δήμος.

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ - ΣΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ 

 ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ "2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ"

 

Η κατάσταση στο 2ο Λύκειο Αρτέμιδος είναι εδώ και αρκετά χρόνια εκρηκτική, τονίζουν στην ανακοίνωση τους οι φορείς των γονέων της Αρτέμιδας, το οποίο  τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με 440-450 μαθητές, υπερβολικά μεγάλος αριθμός για την εύρυθμη λειτουργία του, αφού το κτίριο που το φιλοξενεί έχει κατασκευαστεί προκειμένου να στεγάσει έως 250 μαθητές.

«Αποκλειστική ευθύνη και αδιαφορία των δημοτικών αρχών, που αν και γνωρίζουν το πρόβλημα, δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθεί στέγη για να λειτουργήσει το 2ο Λύκειο», καταλογίζει η ανακοίνωση των φορέων,  προσθέτοντας πως από τα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, με την ανάληψη των καθηκόντων της, δεν έχει μεριμνήσει όλους αυτούς τους μήνες για να βρεθεί λύση.

Η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, απαιτεί την άμεση λειτουργία του 2ουΛυκείου Αρτέμιδος, σε κατάλληλο και ασφαλές κτίριο στην περιοχή της Βραυρώνας όχι αργότερα από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, απορρίπτοντας πάντως τη λειτουργία του σε προκατασκευασμένες αίθουσες ή σε βάρδιες πρωί-απόγευμα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα αυτό το φλέγον πρόβλημα, καταλήγουν, ζητάμε τη σύγκλιση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου με μοναδικό θέμα τη λειτουργία του 2ου Λυκείου Αρτέμιδος.

ΣΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο

Το αίτημα διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25 Απριλίου και προκάλεσε την αντίδραση του αντιδημάρχου για θέματα Παιδείας Ν. Κρόκου, επειδή γίνεται αναφορά για «αποκλειστική ευθύνη και αδιαφορία των δημοτικών αρχών". Γίνεται ότι είναι δυνατόν, ανέφερε ο Ν. Κρόκος, ενημερώνοντας το Συμβούλιο για τις προσπάθειες εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του 2ου Λυκείου.

Το αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. υπογράφουν: η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδος, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος.

 

 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

 

Ζητά παρέμβαση για την ανεξέλεγκτη ρίψη βοθρολυμάτων

 

Με έγγραφά του προς το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  Λ. Ρακιντζή, το δήμαρχο Δ. Μάρκου, τις αστυνομικές υπηρεσίες  και τους αρμόδιους δημοτικούς παράγοντες και υπηρεσίες, ο Συμπαραστάτης του Δημότη Σπάτων – Αρτέμιδας Χ. Ποθουλάκης, ζητά την παρέμβαση τους  για τη ρίψη «βοθρολυμάτων» σε δρόμους και αγροκτήματα της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει επώνυμες καταγγελίες, σύμφωνα με της οποίες καταγγέλλονται ρίψη λυμάτων στο οδόστρωμα γειτονιάς και την εναπόθεση υγρών αποβλήτων (βοθρολυμάτων) σε αγρόκτημα της περιοχής των Σπάτων.

ο «Συμπαραστάτης» θέτει υπόψη των υπηρεσιών και την ελλιπή αστυνόμευση, για τα φαινόμενα «παραβατικής συμπεριφοράς ασυνείδητων πολιτών σε βάρος του περιβάλλοντος των δυο πόλεων».

 

 

6 & Μαΐου στα Δημοτικά Ιατρεία

ΔΩΡΕΑΝ Προληπτικός Έλεγχος

για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

 

Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Κατά του Άσθματος στις 7 Μαΐου και την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου διοργανώνει Πρόγραμμα Πρώιμης Διάγνωσης της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ προληπτικός έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας με Σπιρομέτρηση σε Καπνιστές άνω των 40 ετών την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, στα Δημοτικά Ιατρεία Αρτέμιδος, Αύρας 5 και Αγ. Μαρίνας και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στην Α΄ Αίθουσα ΚΑΠΗ Σπάτων, πάροδος Βασ. Παύλου 64Β από τις 8:30 έως τις 14:30.

 

 

Επιστολή διαμαρτυρίας  του Δ. Μάρκου

για το Α.Τ. Αρτέμιδας

 

Με δελτίο τύπου ο δήμος Σπάτων - Αρτέμιδας ενημερώνει και αντιδρά στην ενσωμάτωση του Α.Τ. Αρτέμιδας στο αντίστοιχο τμήμα των Σπάτων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: 

"Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι στην πρόταση αναδιάρθρωσης – σύμπτυξης των αστυνομικών υπηρεσιών που θα παραδώσει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προβλέπεται μεταξύ άλλων και το κλείσιμο του Α.Τ. Αρτέμιδος και η μεταφορά του σε αυτό των Σπάτων.

Ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτριος Σπ. Μάρκου  αντιδρώντας άμεσα και προσπαθώντας να προλάβει την εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου έστειλε έγγραφο στον Υπουργό Προστασίας Πολίτη κ. Πανούση Ιωάννη  εκφράζοντας την κατηγορηματική του αντίθεση του  στο προτεινόμενο μέτρο...".

 

 

 

Το Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδας "πάει" Σπάτα 

 

Η αναμενόμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Αστυνομίας, ενοποιεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αστυνομικά τμήματα των Σπάτων και της Αρτέμιδας. Στα πλαίσια αυτής της αναδιάρθρωσης, από τα 110 αστυνομικά τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής περίπου 50 θα κλείσουν και θα συμπτυχθούν με άλλα όμορων δήμων που βρίσκονται σε κοντινές χιλιομετρικές αποστάσεις.

Τα Α.Τ. που φέρονται να κλείνουν

Από τα πρώτα στοιχεία της συνολικής πρότασης αναδιάρθρωσης-σύμπτυξης των αστυνομικών υπηρεσιών, που θα παραδώσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στον αρμόδιο υπουργό, προκύπτουν οι παρακάτω ενδεικτικές καταργήσεις-«μετακομίσεις»:

-Α.Τ. Μελισσίων και Βριλησσίων καταργούνται και μετακομίζουν στο Α.Τ. Πεντέλης
-Κλείνει το Α.Τ. Παπάγου και το προσωπικό πάει σε αυτό του Χολαργού
-Το Α.Τ. Ν. Χαλκηδόνας κλείνει και μεταφέρεται σε αυτό της Ν. Φιλαδέλφειας
-Τα Α.Τ. Ψυχικού και Ν. Ψυχικού μετακομίζουν σε αυτό της Φιλοθέης
-Το Α.Τ. Γλυκών Νερών μεταφέρεται στο Α.Τ. Παιανίας
-Το Α.Τ Αρτέμιδας μεταφέρεται σε αυτό των Σπάτων

 

 

 

 

Πρόσληψη συμβασιούχων

από το δήμο Σπάτων - Αρτέμιδας

 

Την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου (8 μηνών) με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, ανακοίνωσε στις 21 Απριλίου ο δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας.

Πρόκειται για 18 εργαζόμενους: οδηγούς Γ΄ και Ε΄ κατηγορίας, οδηγούς απορριμματοφόρων, χειριστή μηχανημάτων έργου, εργάτες καθαριότητας, τεχνίτες υδραυλικούς και εργάτη ύδρευσης.

Τα ονόματα των προσλαμβανομένων, οι πίνακες κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων και οι πίνακες απορριπτέων που αφορούν τις παραπάνω προσλήψεις, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

περισσότερα...

 

 

 

Τοπικό Συμβούλιο Αρτέμιδας

Παραχώρηση παραλιακών χώρων στα καταστήματα

 

Ομόφωνα αποφάσισε το Τοπικό Συμβούλιο Αρτέμιδας στη συνεδρίαση του, τη Δευτέρα 20 Απριλίου,  τους όρους παραχώρησης των παραλιακών χώρων στα καταστήματα που έχουν προβολή στους χώρους αυτούς.

Ο προβληματισμός όλων των ομιλητών - τοπικών συμβούλων στη συνεδρίαση, εστιάστηκε στη δυνατότητα του Δήμου και της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου η οποία παραχωρεί τους χώρους, να εποπτεύσουν και να επιβάλλουν στην πράξη τους κανόνες που προβλέπονται, έτσι ώστε να ισχύει ότι από τη χρήση του αιγιαλού και της παραλίας να μην "επέρχεται αλλοίωση στη φυσική μορφολογία τους και τα βιοτικά στοιχεία τους"...

 

περισσότερα...

 

 

 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ  Ν. 4320/2015 ΓΙΑ ΤΗΝ ANTIΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

 

   Βάσει του Νόμου 4320/2015 που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΟΙΚ. 494 (ΦΕΚ 577Β’/9-4-2015) Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που εξειδίκευσε τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες υλοποίησης των παροχών των άρθρων 1-3 του Νόμου, ισχύουν τα παρακάτω:

 

 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Είναι όσοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Οικογενειακή κατάσταση

Ετήσιο Εισόδημα

Μεμονωμένο άτομο

2.400 €

Οικογένεια (ζευγάρι)  χωρίς εξαρτώμενο   μέλος ή άτομο με 1 εξαρτώμενο μέλος

3.600 €

Οικογένεια (ζευγάρι)  με 1 εξαρτώμενο   μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη

4.200 €

Οικογένεια (ζευγάρι)  με 2 εξαρτώμενα   μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη

4.800 €

Οικογένεια (ζευγάρι)  με 3 εξαρτώμενα   μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη

5.400 €

Οικογένεια (ζευγάρι)    με 4   και άνω εξαρτώμενα μέλη  ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη......

6.000 €

 

περισσότερα.....

 

 

5ος  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

για τα "ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ 2015"

 

Η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος- Σπάτων προκηρύσσει τον 5ο διαγωνισμό ποίησης  στα πλαίσια των εκδηλώσεων " ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ 2015" με θέματα :

1. Σχετικό με τις τελετές της Βραυρωνίας Αρτέμιδος

2. Ελεύθερο

 Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να πάρει μέρος με ένα αδημοσίευτο ποίημά του, που η έκταση του δεν θα ξεπερνά τους 30 στίχους, σε ένα από τα δύο θέματα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε επίσημη απονομή σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες, στο ξενοδοχείο Μare Nostrum και στην οποία είναι καλό να παραβρίσκονται όλοι οι συμμετέχοντες. Η κριτική επιτροπή, συνεχίζει η ανακοίνωση,  αποτελείται από προσωπικότητες των γραμμάτων, της τέχνης και της εκπαίδευσης.

 

 

 
 
Ξεκινά 20 Απριλίου ο νέος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αρτέμιδος
 
Ξεκινά από τη Δευτέρα 20 Απριλίου ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αρτέμιδας στην 25ης Μαρτίου και Δημοκρατίας στην περιοχή Μεσοβάρδας και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας Ν. Κρόκο θα φιλοξενήσει 50 παιδιά εργαζομένων γονέων.
Σε σχετική ανάρτηση του αντιδημάρχου αναφέρεται επίσης ότι η λειτουργία του Σταθμού γίνεται "με καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών κυρίως στο θέμα των προσλήψεων, ... Σε δύσκολες εποχές, με οικονομικά προβλήματα για όλες σχεδόν τις οικογένειες, είναι σημαντικό να δίνονται λύσεις. Όσοι έχουν ζήσει ...ή ζουν το πρόβλημα αυτό καταλαβαίνουν καλύτερα τη σημασία της λειτουργίας ενός νέου Παιδικού Σταθμού στη πόλη μας. Πιστεύουμε ότι  με τη λειτουργία του θα αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των εργαζόμενων οικογενειών και με την ανέγερση ενός βρεφονηπιακού σταθμού από την πλευρά της Βραυρώνας (η διαδικασία έχει ξεκινήσει) φροντίζουμε για την οριστική λύση του".
 
 

 

 

 

Έτοιμη η καμένη αίθουσα του 1ου Δημ. Σχολείου Αρτέμιδας για τα μαθήματα της Δευτέρας

 

Με έκτακτη επιχορήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης και κάποιες χορηγίες, αποκαταστάθηκαν οι μεγάλες ζημιές στην καμένη αίθουσα του 1ου Δημ. Σχολείου Αρτέμιδας και έτσι μπορούν να γίνουν κανονικά τα μαθήματα την Δευτέρα 20 Απριλίου.

Ο εμπρησμός της αίθουσας έγινε το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου από δυο ανήλικους, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον εξοπλισμό της, το φωτισμό και τους τοίχους.

  

 

 

 Με Ποδήλατο στη Δουλειά
 
Το Με Ποδήλατο στη Δουλειά είναι ένας φιλικός διαγωνισμός για να δούμε ποιοι θα μπορέσουν να πάνε περισσότερες φορές στη δουλειά με ποδήλατο για ένα μήνα, 1-31 Μαΐου 2015.  Πάρε μέρος κι εσύ!
 

Αν είστε εργοδότης και γνωρίζετε τα οφέλη της ποδηλατικής μετακίνησης για τους εργαζόμενους και για τον οργανισμό σας, μπορείτε να υποστηρίξετε και να διευκολύνετε τη συμμετοχή του οργανισμού σας.

Για καλύτερη επιτυχία στην καμπάνια ως οργανισμός, μπορείτε να βρείτε έναν ή περισσότερους εργαζόμενους που ήδη μετακινούνται με ποδήλατο και θέλουν να συντονίσουν τις ομάδες στο χώρο σας.  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείξετε την υποστήριξή σας και να διευκολύνετε την αρχική επικοινωνία με μια ανακοίνωση ή συνάντηση για όσους ενδιαφέρονται.  Απο κει και πέρα οι ποδηλάτες σας θα κάνουν τα υπόλοιπα.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

 

 

Ανησυχητικά τα στοιχεία των ληξιαρχικών πράξεων στους Δήμους Παλλήνης, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας-Πικερμίου & Κρωπίας. 423 θάνατοι έναντι μόλις 5 γεννήσεων στο διάστημα Ιαν.-Απριλ. 2015

 

Αυξήθηκε τον Μάρτιο η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος

(και η όχληση στους οικισμούς γύρω απ' το αεροδρόμιο)

  

Για πρώτη φορά μετά το 2010, τον Μάρτιο, η κίνηση του αεροδρομίου Αθηνών ξεπέρασε το 1 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 24,5%!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», η κίνηση του αεροδρομίου "συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της, με τους επιβάτες εξωτερικού να αυξάνονται κατά 20% και τους επιβάτες εσωτερικού κατά 33,2%".

Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 21%, σημειώνοντας και αύξηση 36% στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες με προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 29%.

Συνολικά, κατά το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, η κίνηση του αεροδρομίου πλησίασε τα 3 εκατ. (2,98 εκατ.) επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 25,7%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει πολύ υψηλή αύξηση (36,9%), ξεπερνώντας σημαντικά την άνοδο της κίνησης εξωτερικού (19,7%).

Όσον αφορά στον αριθμό των πτήσεων στο ΔΑΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία, στη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους έφθασε σε 31.691, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 17,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών κατά το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων.

Tέλος, τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, κατά +5,1% και 18,6% αντίστοιχα.

 

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

 

 

Να μη γίνει Mall και το Κτήμα Καμπά

 

Του Δημήτρη ΠΑΡΘΕΝΗ*

Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι και άγρια μέντα

κι έβγαζε η γης το πρώτο της κυκλάμινο

τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα

και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο

(το έγκλημα επαναλαμβάνεται...)

 

Η αλόγιστη ανάπτυξη που οδήγησε σε καταστροφή την ιερή Αττική Γη είναι λίγο - πολύ γνωστή. Μετά την καταστροφή του Θριασίου Πεδίου, η ψευτοανάπτυξη χτύπησε αλύπητα τον αμπελώνα της Μεσόγειας πεδιάδας: Tο γερμανικό αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η Αττική Οδός του Μπόμπολα, το εμπορικό κέντρο στα Σπάτα....

Περισσότερα...

 

 

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ  ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Ανακοίνωση ρύθμισης οφειλών σύμφωνα με τον Ν.4321/2015

 

Ο δήμος Σπάτων Αρτέμιδας στα πλαίσια του Ν.4321/2015 "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας", ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα έχει βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε γη και χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.

Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 26η Μαΐου 2015...

 

περισσότερα...

 

Ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας «πετά την μπάλα στην εξέδρα»

Μετά από πολλούς μήνες απραξίας για το αποχετευτικό, η δημοτική αρχή Σπάτων – Αρτέμιδας βλέπει να πλησιάζει η ώρα της αλήθειας και των αποφάσεων. Η απειλή των ευρω-προστίμων και η διαφαινόμενη κινητικότητα της κυβέρνησης και της περιφέρειας Αττικής για το θέμα, σήμαναν κόκκινο συναγερμό στο δημαρχείο και το δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρη Μάρκου, ο οποίος με το σύνθημα «όχι λύματα στην Αρτέμιδα», κέρδισε τις εκλογές του περασμένου Μαΐου....

 

περισσότερα....

 

 

 Στείλτε email στη διεύθυνση: Info@artemispress.gr